IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чарлз е готов да приеме Хари отново в семейството

13 февруари 2023 18 00

Бъдещият крал иска по-малкия си син на коронацията

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Публичните проблеми в кралското семейство на Великобритания започнаха през 2020 година, когато Меган Маркъл и принц Хари решиха да напуснат Лондон, да се откажат от задълженията си като членове на кралската фамилия и да се преместят заедно със сина си Арчи в Америка. Тримата първоначално останаха в Канада, след което осъществиха целта си да живеят в САЩ, където се роди и дъщеря им Лилибет.

Сега, 100 дни преди коронацията на крал Чарлз, нещата между двете фамилии изглежда не се подобряват, но има надежда отношенията да се стоплят. Според източници, новият крал на Великобритания би искал по-малкия си син на историческата и важна церемония през май месец.

До момента кралското семейство не е излязло с официално съобщение относно скандалната автобиография на Хари – Spare – в която той говори откровено за живота си като наследник на короната, за злоупотреба с наркотици и алкохол, за смъртта на майка си Даяна и за развалените отношения с цялото си семейство. Принцът дори пише за агресия от страна на брат си Уилям, за която все още няма коментар.

Чарлз, Хари,

Снимка: БГНЕС

Именно заради книгата, много фенове и кралски експерти смятаха, че семейството на Хари категорично ще му откаже достъп до коронацията на Чарлз, която съвпада и с рождения ден на Арчи. Събитието ще се проведе на 6 май в Уестминстърското абатство и ще бъде посетено от видни гости и известни личности.

„Това е много важен момент за Чарлз и той би искал синът му да бъде там, за да го види. Би искал Хари да се върне в семейството“, казва източник. По думите му, ако отношенията между двете фамилии не се подобрят, това ще бележи кралството на Чарлз за цял живот. Вътрешният човек споделя, че бъдещият крал отдавна има репутация на отчужден и студен родител, така че не иска тези твърдения да бъдат потвърдени и по време на коронацията.

Кралският историк Робърт Лейси казва пред People, че една от основните задачи на монаршеската фамилия е да покаже, че може да се справя с проблемите по човечен и спокоен начин. „Това, което ще се сметне за успех в следващите години, е не напълно сдобряване, но може би взаимно приемане на различното мнение и приоритети“, допълва Лейси.

принц Хари,

Снимка: БГНЕС

Принц Уилям и Кейт Мидълтън, които са широко зачеквани в Spare, също не са споделили своето мнение относно книгата. Според Робърт Лейси, е наивно да очакваме, че двете семейства просто ще се прегърнат и всичко ще бъде наред.

„Между тях имаше много големи неразбирателства. Но Платиненият юбилей през юни 2022 и погребенията на принц Филип и кралица Елизабет показаха, че може да има взаимно уважение в името на по-големи каузи. И именно това е смисълът на коронацията“, казва Лейси.

По стъпките на принц Хари: Принц Андрю подготвя мемоари

Меган Маркъл и принц Хари разказват за благотворителността си

Крал Чарлз III ще говори в интервю за отношенията си с принц Хари

Според кралски източник, Хари и Меган ще бъдат поканени на събитието на 6 май, но засега поканата все още не е пристигнала. Самият принц беше попитан дали със съпругата му ще се завърнат в Лондон през пролетта, като отговорът му не беше категоричен. „Има много неща, които могат да се случат дотогава. Но вратата винаги е отворена. Топката сега е в тяхното поле. Има много неща, които трябва да обсъдим, и ще се радвам, ако те са съгласни на един разговор“, казва Хари в интервюто си пред Том Брадби миналия месец.

Хари и

Снимка: БГНЕС

В сегашната ситуация обаче нищо не е сигурно и сдобряването е далечна цел в отношенията на фамилията. „Проблемът е, че херцозите на Съсекс искат извинение от двореца, но това е много трудно“, казва източник от замъка. Допълва, че развалените семейни връзки са огромен проблем, но в момента всеки е насочил усилия и поглед към бъдещето на монархията.

В отговор на това дали Меган и Хари ще бъдат на церемонията по коронясване на крал Чарлз, кралският биограф Сали Смит казва: „Монархията е много по-голяма от едни семейни проблеми“.

Меган, Хари,

Снимка: Getty Images

На 6 май тази година ще видим дали Смит е права, или проблемите между двете фамилии са огромна пропаст, която дори монархията не може да прескочи.

За още новини от света на кралското семейство на Великобритания последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари